lördag 28 maj 2011

Dagboksblad lördag 28 maj 2011

Steg upp hyfsat tidigt, och satte mig att redigera lite bilder och drack kaffe. Så måningom vaknade frun och vi käkade frukost. Sedan begav vi oss iväg på hundpromenad. 7,6 km blev det, 1timme och 38 minuter tog det och medelhastigheten var 4,61 km/h. Sedan åkte vi hem.

Kvällen var avsatt för båttur med S/S Blidösund och Knock-Out Greg & the Injectors, men för ovanlighetens skull med avgång från Ekerö i stället för Skeppsbron. Det var väldigt dåligt med information om var på Ekerö och hur dags båten skulle gå, och om den utgick från Ekerö eller från Stenhamra, som det också stod på biljetten. I ett desperat försök att bringa någon klarhet i detta tog vi bilen och åkte ut till Ekerö för att rekognosera lite. Men efter en del irrfärder insåg vi att vi inte blivit ett dugg klokare, så vi bestämde att båte skulle gå halv sju från Ekerö centrum. På vägen hem handlade vi ingredienser så att vi kan göra smörgåsar att ta med oss.

I relativt god tid åker vi tillbaka till Ekerö. När vi parkerar bilen ser vi till vår glädje att delar av kvällens band går mot den brygga vi antagit att båten skulle gå ifrån. Då var vi i alla fall på rätt plats. Nästa fråga var hur dags båten skulle gå. Halv sju hade vi antagit, och eftersom det är gott om tid tar vi en promenad i Ekerö Centrum. Men så slår det oss att vi kanske för säkerhets skull borde säkerställa att båten inte går klockan sex. Vilket visade sig vara ett ganska smart drag, för båten gick klockan 6. Dessvärre var det inte gamla fina Blidan vi fick åka med, eftersom hon hade fått fel i maskin. Det var läckage i en ångpanna.

Det blir en fin kväll med massor av bra musik (såklart, när Greger är med och sjunger). Men kvällen får ett väldigt snöpligt slut. Det visar sig nämligen att vi bortemot 10 är tvungna att stiga av båten om vi ville kliva av i Ekerö. Vi skulle kunna fortsätta upp till Stenhamra, men där hade vi ingen bil. Konsekvensen av detta är emerllertid att vi inte får höra hela spelningen. Vi har betalat fullt pris och får inte höra mer än 3/4 av konserten. Gissa om jag var arg. Och gissa om jag skrev ett surt mejl till VD:n för Blidösundsbolaget. Sedan läggdags.

Inga kommentarer: