onsdag 30 september 2009

Dagboksblad onsdag 30 september 2009

Det är lite kallt att åka Vespa på mornarna nu. I morse plockade jag fram de tjocka handskarna och halsduken. Men så länge jag inte behöver skrapa is på instrumentpanelen eller backspeglarna går det bra att åka.

Hela dagen har ägnats åt ett chefsmöte. Intressant och arbetssamt. Efter det mötet kom chefen in till mig och berättade sådär i förbigående att han kan hålla sig sams med de flesta människor och jobba bra med dem. Men det finns ett undantag, och det är en viss inköpschef som jag igår fick att i vredesmod lämna mitt möte. Budskap: Det är inte OK att skrämma iväg inköpschefer från våra möten, men det är fullt förståeligt att man ändå gör det.

Kvällen har ägnats åt att baka bröd och förbereda en presentation inför morgondagen. Det bakade brödet ska medföras till jobbet och det heldagsseminarium med projektledare som går av stapeln i morgon. Det borde vara dags att lägga sig nu ungefär.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt häftiga humör - ett arv från Gustav Vasa ? men du borde nog tygla det bättre också för din egen skull. Du är dessutom troligen utarbetad. Bättre en veckas semester nu än flera månaders sjukskrivning sen.
Lilla Mamma

Hundblues sa...

Fel, jag är inte utarbetad, även om vredesutbrott är ett tecken på det. Men baserat på erfarenhet vet jag att jag vid sådana tillfällen riktar vreden mot familjen. Det här handlar om något annat, och jag vet vad. En särdelses bestämd uppfattning om hur underleverantörer ska hanteras i produktutvecklingsprojekt. En uppfattning som definitivt inte delas av inköpschefer, men väl av designchefer och projektledare. Och dessutom minst 10 års kamp att få inköpsfunktionen att fungera i våra projekt.

Anonym sa...

Förlåt jag tog kanske i ! men jag blir orolig för att du inte ska må bra. Skönt att höra att du inte är överansträngd. OCH det finns kortsynta ekonomer här och var i arbetslivet.
Lilla Mamma

Hundblues sa...

N.B. det handlar inte om ekonomer i allmänhet, det handlar om "stragetiska inköpare", och enbart strategiska inköpare på vårt företag.