lördag 12 september 2009

Dagboksblad lördag 12 september 2009

Det hade varit skönt att åka iväg med husvagnen även denna helg, men det är mycket som inte hade blivit gjort då. Till exempel har jag idag givit mig på det både svåra och omständiga arbete att byta dator. Vår "huvuddator" hade blivit gammal och opålitlig. (I vår familj har man ingen egen dator. Vi har en huvuddator, en bärbar och så lite gamla datorer av olika modeller som inte är helt pålitliga. Nu är i alla fall den nya datorn på plats och det enda som återstår är att installera skrivaren.

Morgonen började dock med en lång hundpromenad, på drygt två timmar. Så har det även klipps häck, städats en del samt överfört en massa inspelade TV-program från hårddisk till DVD-skiva.

Till middagen kom både fruns syster och deras gemensamma mamma, och kvällen i övrigt fördrevs till stor del för somliga framför TV:n med Singstar. I övrigt har det varit en lugn dag.

2 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Min gamla dator (tydligen är datorer mycket gamla när de är 4 år) har stilla dött i sömnen...
Sitter med en liten bärbar dator så länge, man tager vad man haver.

Hundblues sa...

Jag har ju haft den stora förmånen att få så kallade hem-pc från min arbetsgivare. Vår gamla huvuddator var hem-PC:n vi fick för nästan 6 år sedan, så den har hållit rätt bra tycker jag. Om man installerade om Windows och satte i en större hårddisk skulle den datorn räcka till länge än.

Vår nya huvuddator är en hem-PC som är runt 2,5 år gammal, och den har hittills bara gått som extradator med musiklyssning på i vardagsrummet. Men nu fåt den träda i tjänst på allvar.