söndag 23 november 2008

Dagboksblad 23 november 2008

Äntligen en dag som inte innehöll så mycket måsten. I alla fall inga jobbiga måsten. Efter en oanstänidgt lång morgon tog vi oss ut på hundpromenad. Ia har inte direkt något emot snön, hon formligen studsade fram av glädje när vi gick ut. Tråkigt nog var golfbanan fylld med en massa skidåkare, så det var inte så lämpligt att släppa Ia lös där, men hon fick springa lite fram och tillbaka mellan mig och frun, och jävlar vad hon sprang.

Efter nästan två timmars promenad var det definitivt dags för varm choklad. Sedan satte jag igång. Det kan säkert av många uppfattas som ett jobbigt måste, men för mig fungerar det som ren avkoppling. Jag började baka bröd. Började och började förresten, jag satte ju en deg redan i går kväll som jag bakade av på morgonen så vi fick färskt bröd till frukost. I alla fall, jag bakade några slags runda brödkakor med grahamsmjöl och havregryn. Sedan bakade jag ett halvgrovt bröd med sirap. Naturligtvis allt med surdeg. Och så rundade jag av bakdagen med att baka madeleiner. (Nu ska jag bara få tag på lindblomste också, så kan dom avnjutas på rätt sätt.)

Kvällen avslutades (förstås) med nybakat bröd och te.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har utmanat dig i min blogg (om du vill)

Hundblues sa...

Utmaningen antagen, och besvaras så fort jag får tid.

Anonym sa...

Vad skönt med en pausdag!

Vi hoppas på att få träffa er i Montern på Stora Stockholm. Det blir kul att kolla in Vespan!

Hälsningar till hela familjen!

Hundblues sa...

Ofelia, det blir nog ingen Vespa i montern. Men hade du kommit hem till oss kunde du fått titta på min nya. Men det passade ju inte att bo hos oss den här gången ;)