lördag 15 november 2008

Dagboksblad 15 november 2008

Tidigt som attan rusade fru och hund upp i morse för en långpromenad. Själv var jag inte riktigt lika pigg på det, så jag trynade en timme till. Sedan var det frukostdags och så bar det av till den så kallade gymnasiemässan i Älvsjö. Yngsta dottern står i begrepp att välja gymnasium och linje. Utbudet är liksom lite större nu än när jag skulle välja. Då fanns det i princip bara ett alternativ. 4-årig teknisk, el-tele på Rudbeck!! Det finns ju massor med linjer och skolor som jag tycker hon borde välja jag önskade att jag hade kunnat gå.

När vi var färdiga på mässan åkte vi hem igen, och så gick jag ut med hund. Drygt en och en halv timme var vi ute. På promenaden mötte vi först Ias favorithund (måste det väl vara), en cavalier king charles spaniel som heter Viggo. Ia har träffat honom förut några gånger, och hon vet var han bor. Speciellt när hon löper tycker hon det är spännande att stanna utanför Viggos hus och lukta, även om Viggo själv inte är där. Och idag fick hon träffa Viggo, gissa om hon var glad. Och gissa hur glad Viggo blev? Han tycket det var lugnast att gå in på tomten och stänga grinden efter sig. Ia var i lekfullaste laget för honom. Sedan mötte vi en 6-månaders tibetansk spaniel. Han var jätteglad att få träffa Ia, men hon hade nog helst velat gå in på tomten och stänga grinden efter sig. Dessvärre var hon inte hemma, så hon fick stå ut med en hoppande och nafsande valp i ansiktet.

Kvällen har ägnats åt filmtittande och spel-spelande. Nu är det strax läggdags, för i morgon ska jag upp tidigt och åka till fotomässan.

Inga kommentarer: