måndag 7 mars 2011

Dagboksblad måndag 7 mars 2011

Nu har det lugnat ner sig lite på jobbet. Det är fortfarande mycket problematiskt inom vissa områden, men det är stabilt. Måndagen förflöt därför ganska bekymmersfritt trots ett stort antal möten. På lunchen lämnade jag återigen in min telefon (Xperia X10) på reparation. Det gjorde jag även i början av januari, då den allt oftare slutade fungera. När man försökte göra något svarade den med meddelandet "processen xxx för programmet yyy avbröts. Tvinga fram en stängning?" Det försvann när jag startade om telefonen men kom tillbaka efter en tids användning. Jag hade laddat om programvaran ett flertal gånger men det hade inte hjälpt. När jag fick tillbaka telefonen från verkstaden och såg att det bara hade laddat om programvaran sa jag på en gånt till butiken att den inte kommer att fungera. Och det gjorde den inte heller. Efter ungefär en halv dags användning uppstod felet igen. Jag sa till butiken när jag lämnade in den i dag att det troligen är ett hårdvarufel och att verkstaden aldrig kommer hitta felet, eftersom det inte är ett direkt fel, utan troligen bara en eller flera komponenter som sprider lite för mycket från sitt nominella värde. En konstruktion med för små marginaler med andra ord. Han som tog emot telefonen sa att dom skulle undersöka med Sony Ericsson på en gång om man kunde reklamera telefonen redan nu. Bra, tycker jag.

På väg hem från jobbet lämnade jag in en sko till skomakaren eftersom sulan hade släppt lite från ovanlädret och behövde limmas fast. Dessutom behövde jag kopiera en nyckel.

Hemkommen var det middag, och sedan satt jag med lite bildredigering innan jag tog en promenad med hunden. Och sedan blev det lite arbete innan kvällens höjdpunkt anlände. Min yngsta kusin, från Göteborg, har fått jobb i Stockholm och tänker flytta hit. (Hur dum får man bli? Göteborg som är en så fin stad.) Så här initialt har hon naturligtvis ingenstans att bo, så hon får bo hos oss såklart. Hon och hennes mamma (min faster) kom hit vid tiotiden. Ia, som mycket väl känner dom, eftersom vi hälsar på dem i Göteborg emellanåt, fick däremot fullständigt frispel. Dom var INTE välkomna hit! (Rätt person på fel plats). Tillsammans åt vi lite kvällsmat och sedan var det ytterligare lite jobb, innan det nu är läggdags.

Inga kommentarer: