torsdag 3 mars 2011

Dagboksblad 3 mars 2011

HA! En ledig dag från jobbet. I alla fall nästan. Dagen började med förhållandevis tidig frukost, i alla fall om man betänker att jag inte skulle åka till jobbet. Efter frukosten körde jag hunden till dagis, och sedan åkte jag hem igen. Och då kunde jag inte hålla mig, det blev en liten stund framför jobbdatorn. Efter någon timme åkte jag till stan. Jag började med att lämna in min akustiska gitarr för tusenmilaservice. Jag köpte den gitarren 1981, så jag frågade vad en sådan skulle kosta idag. Sedan bad jag att få provspela en 5 gånger så dyr gitarr (vilket blir i runda slängar 16000:-) Turligt nog kunde jag konstatera att det lät inte fem gånger bättre. Det var ju på sitt sätt bra.

Sedan åkte jag och drack en espresso på Primafila på Upplandsgatan, och därefter begav jag mig nedåt Sveavägen där jag hade stämt lunchträff med en Facebook-vän, som jag knappt hade träffat tidigare. Men vi har många gemensamma bekanta och vi är bägge aktiva inom nykterhetsrörelsen, så att så chansartat som det kanske låter var det inte. Och det blev en väldigt trevlig lunch. Och ganska lång. Mycket resonerande om världsproblemen, men vi hann inte lösa alla.

Efter lunchen tog jag en fotopromenad genom gamla stan, och sedan åkte jag till Chokladfabriken på söder för att träffa yngsta dottern för att vi skulle dricka choklad tillsammans och köpa chokladpraliner. Sedan åkte vi för att hämta frun, och sedan hämtade vi hunden och åkte därefter hem för att käka middag. Kvällen var reserverad för styrelsemöte i IOGT-NTO-föreningen. När jag kom hem var det meningen att jag skulle baka en paj till fredagsfikat på jobbet i morgon, men det orkade jag inte. Det blev läggdags i stället.

Inga kommentarer: