torsdag 5 november 2009

Dagboksblad torsdag 5 november 2009

Det blev en lång arbetsdag idag. Först hela dan på jobbet, och sedan kvällspass. En av våra konsultleverantörer hade bjudit ut hela min grupp på bowling och middag. Och eftersom det är viktigt att hålla sig väl med sina leverantörer så att man får de absolut bästa konsulterna, var det inte mycket annat att göra än att hänga med.

I bowlinghallen stötte jag ihop med en av sveriges bästa basister inom Blues och Rockabilly, Urban Hed (basist i bl a Knockout Greg & Blue weather). Sånt gör övriga familjen avundsjuk, så det blev fort i väg med ett SMS.

Efter bowlingen gick vi till restaurang Grappa för att käka mat. Det var ett dyrt, trendigt och inte speciellt bra ställe. Dom skulle väl föreställa italienska, men dom lyckades inge vidare. Till huvudrätt beställde jag en oxfilé med tryffelsås. Man kan säga att jag kände inte ett uns av tryffelsmak, däremot tyckte jag såsen smakade glutamat (E 621). Efterrättsmenys saknade både Pannacotta och Tiramisu. Man kan ju säga att det vittnar om en vilja att inte gå i samma hjulspår som alla andra italienska restauranger gör. OCh det kan väl vara OK att servera efterrätter som inspirerats från andra länder än Italien. Man måste ju inte slaviskt följa ett lands traditioner menyn rakt igenom. Men faktum är att varken nyponsoppa eller chockladmouse kändes speciellt nyskapande. Dessutom, chokladmousen var helt utan finess, och dessutom jävligt stor. Vi snackar närmare tre deciliter. Det är ganska mycket!!

Dock, även om köket inte levde upp till mina förväntningar vill jag inte alls klaga på kvällen. Det är alltid spännande att besöka nya restauranger, och det var en väldigt trevlig kväll. Men fan vad det regnade när jag körde hem på Vespan vid 10-tiden.

Inga kommentarer: