torsdag 4 augusti 2011

Dagboksblad torsdag 4 augusti 2011

Tillbaka på jobbet. Och en arbetsdag med två möten. Inte illa. Men om några veckor kommer en arbetsdag med bara två möten att kännas som rena semestern. När vi kommit hem från jobbet åkte vi för att handla. Och för att hämta äldsta dotterns cykel på cykelaffären och köra den till hennes bostad inne i stan. (Där Anton bor.) Handla gick bra, men det visade sig att hennes cykel inte gick att hänga på cykelstället som vi har (som man monterar på dragkroken). Inge bra. Då blev det så att jag cyklade cykeln till närmaste pendeltågsstation, åkte in till stan och cyklade cykeln hem till Anton. Jag har nog inte cyklat över huvud taget på fem år, och inte speciellt mycket de senaste 10 åren. Det var en intressant upplevelse att göra det igen. Jag har dock kört tvåhjuligt något tusental mil de senaste fem året, och det har satt sina spår. När jag cyklade försökte jag oupphörligt titta backspeglar som inte fanns. När jag skulle svänga sökte jag med vänstertummen efter knappen till blinkersen. Jag placerade fordonet (precis som jag är van) mitt i körfältet och jag tyckte det gick förbannat långsamt. Och det hände inget när man vred på högerhanden. Men jag kom på att om man trampar fortare så går cykeln fortare. Problemet var bara att för att komma upp i normal fart för ett tvåhjuligt fordon, dvs 50km/h inne i stan, fick man trampa utav helvete, så jag blev ganska trött. Men allt gick bra.

Hemkommen käkade vi en sen middag och sedan gick vi ut i skogen och övade kantarellsök med Ia. Kantarellerna hade vi för säkerhets skull köpt på Ica. Men det gick bra. Hon minns vad hon ska göra, trots att det är nästan ett år sedan vi övade senast.

Eftersom vi ska åka ut med husvagnen i morgon ägnade jag därefter en stund åt att göra den klar för avfärd, och så packade jag lite grejer inför morgondagen. Och så bakade jag en mjuk pepparkaka. Och nu är det definitivt läggdags.

Inga kommentarer: