onsdag 3 augusti 2011

Dagboksblad onsdag 3 augusti 2011

Steg upp så tidigt som halv sex, eftersom dagen framför allt skulle innehålla en dagskryssning till Åland. Förra året, eller om det var förförra året fick jag en dagskryssning till Åland av mina barn i födelsedagspresent. Då ingick såklart deras sällskap. Följdaktligen körde frun oss till Vikingterminalen så att vi var där strax efter sju. (Hade vi åkt kommunalt hade vi fått gå upp ännu tidigare, och hon skulle ju ändå den vägen, med hunden till dagis. Nästan i alla fall.)

Att jag fått just denna present beror på att jag tycker väldigt mycket om att åka på sådana här båtturer. Vi började med lite frukost, för somliga av oss hade prioriterat maximalt med sömn till förmån för frukost. Efter frukosten satt vi på däck och tittade på det vackra vädret och vår fina skärgård. I och med att jag numer har en telefon med inbyggd GPS var det enkelt att se var vi befann oss. Sånt är alltid roligt. Hur ofta har man inte förr stått och undrat "Vad är det där för en ö? Kan det där sammhället vara Furusund?" Nu visste vi.

Så småningom blev det dags för lunchbuffé. Inte så märkvärdig, men den var gott. Och strax därefter var det tid att byta båt i Mariehamn. Eftermiddagen fördrevs på ungefär samma sätt som förmiddagen. Sitta på däck och tittat på skärgården, sitta i cafét längt fram i båten och titta på skärgården men utan risk att hatten skulle blåsa av. (Den risken var uppenbar när man satt på däck.) Gå runt i Tax-freebutiken för att fundera på vad man skulle köpa. För själva inköpet ville man ju göra så sent som möjligt så man slapp släpa runt på en massa grejer. Vi satt också i Pianobaren och lyssnade på en ganska hygglig pianist, och så åt vi en lättare måltid, som skulle föreställa middag. Man var ju inte så hungrig efter lunchbuffén.

Så småningom kom vi tillbaka till Stockholm, och då tog vi oss med tunnelbanan ut till Bromma för att hälsa på vänner. Frun anslöt med bil hemifrån. Det blev en mycket trevlig kväll i deras trädgård med fika och samtal om både det ena och det andra. När det började mörkna i trädgården var det dags att åka hem. Och så blev det läggdags.

Inga kommentarer: