fredag 12 augusti 2011

Dagboksblad fredag 12 augusti 2011

Troligen var detta sista lugna dagen på jobbet inom överskådlig framtid. Fram på eftermiddagen kom yngsta dottern och tillsammans fixade vi lite bankärenden. Precis när vi ska åka hem ringer min käre vän och broder Kaplanen i vårt tempel och undrar om jag har lust att bjuda honom på en espresso. Han var nämligen ganska nära vårt hus, vilket inte tillhör vanligheterna eftersom han bor runt en 4 mil bort. Jag lovade att vara hemma inom en halvtimme, så vi tog Vespan och åkte hemåt. Tur att jag hade varit förutseende och tagit med hjälm åt yngsta dottern.

Hemkommen upptäckte jag att Broder Kaplanen redan kommit, så efter en sedvanlig utskällning av Ia var han välkommen in. Nästan. Vi drack kaffe, pratade, tittade på vår husvagn, drack mer kaffe, och sedan beslutade vi att åka till stan och käka middag. Alla. Dvs frun som också kommit hem och yngsta dottern, och broder kaplanen.

Vi styrde kosan mot Cassi på Narvavägen, en i dessa sammanhang smått legendarisk restaurang. Det visade sig när vi kom dit att dom hade semesterstängt. Det hade jag såklart inte kollat innan vi åkte, för jag hade kollat tidigare i juli, och då hade dom öppet. Men tydligt var att dom hade semesterstängt första veckorna i augusti. Det blev till att improvisera, och vi begav oss till en Thai-restaurang i närheten som broder Kaplanen kände till. Det blev en minst sagt angenäm upplevelse.

När maten var uppäten körde vi yngsta dottern till en kompis inne i stan, och sedan åkte vi hem, promenerade hund, drack lite kaffe och så blev det läggdags.

Inga kommentarer: