lördag 12 juni 2010

Dagboksblad lördag 12 juni 2010

Vaknade tidigt och konstaterade att vädret var väl inte det bästa för utomhusbröllop, som var vad som stod på schemat för dagen. Två av våra vänner hade bestämt sig för att hoppa på möjligheten till drop-in-vigsel på Skansen denna dag. Det var det väl ytterligare ett antal hundra par som också hade gjort visade det sig. Vigslarna skulle börja klockan 12 och hålla på till dess att de var färdiga med alla som ville gifta sig. Förmiddagen ägnade jag åt att göra pastasallad medan frun promenerade hund. Sedan ringdes det från Skansen och meddelades att dom stod ganska långt bak i kön, så någon jättebrådska in till Skansen hade vi inte. Vi åkte emellertid iväg så småningom, och var väl på plats runt halv tre. Kanonväder var det. Ömsom sol, ömsom regn, mestadels molnigt och blåsigt som fan. Kanonväder om man skulle fotografera. Solljus kombinerat med svart kosym och vit skjorta är en jävla mardröm att fotografera. Kontrastomfånget på en digitalkamera räcker inte till för sådana motiv. Och det är så typiskt, när det kom fram lite sol, manade sällskapet brudparet att ställa upp för fotografering, så det var bara att hänga på. Turligt nog varade inte solskenet så länge, så det gick att ta en del bilder i det fina milda molniga ljuset också.

Bortemot halv fem var det dags för själva vigselakten, och därefter upplöstes bröllopssällskapet. Bröllopsmiddag blir det i morgon eftermiddag. Ganska klok arrangerat med tanke på den osäkerhet i tiden som ett drop in-bröllop ändå innebär.

Vi åkte hem, käkade lite middag, tittade lite hastigt på bilderna från bröllopet och gick därefter ut med hunden. Sedan började jag bearbeta bildskörden. Vi fikade lite och jag fortsatte med bilderna. Och nu håller jag på att somna framför datorn, så nu är det läggdags.

Inga kommentarer: