fredag 25 juni 2010

Dagboksblad fredag 25 juni 2010

Midsommarafton igen, och en midsommarafton utan regn. I Göteborg. Inte illa, det måste vara runt 10 år sedan det hände senast. I alla fall.
Runt åtta steg jag upp och kokade morgonkaffe och inmundigade det. Det hade berättats att våra släktingar skulle vara hundvakt över midsommarhelgen. Bekanta till dem hade rest till Frankrike och deras saluki skulle vakats över midsommar, då den ordinarie hundvakten skulle ut och spela. Klockan 9 var Salukin Tifflas ankomst annonserad till. Vi tyckte det var lika bra att ta ut Ia så hon fick möta Tiffla utomhus, helt i enlighet med skolboken om hur man hanterar två hundar som inte träffats tidigare. Det gick väl ganska bra. Tiffla är en riktig soffliggarhund. Det är väl ofta saluki, men Tiffla i synnerhet. Jävla tråkhund. Oerhört svårt har det varit att få kontakt med den hunden. Det enda väl fungerande sättet är det så kallade Frolic-sättet. Det funkar alldeles utmärkt.

Fram på dagen åkte vi iväg till midsommarfirande på Gunnebo slott. Det var det fler som hade gjort. Jävlar vad folk där var. Turligt nog hade deras ordinarie kafé öppet, och turligt nog ställde vi oss i kön i rättan tid. Det blev, föga förvånande, en alldeles utmärkt fika. Hur gott som helst. Sedan tittade vi lite på scenframträdandet och lite på dom små jävla grodorna och sedan åkte vi hem.

Hemkommen blev det en midsommarmiddag med några bekanta och min ena kusin med barn. Och så småningom hundpromenad. Tidig middag gjorde att hungern satte in vid åttablecket, så då begav vi oss till stan på jakt efter en halv special. En sådan köpes med fördel i korvkiosken på Heden, men dom hade midsommarstängt. Då började en desperat jakt på en korvkiosk som kunde sälja en halv special. Till slut hittade vi en, på Linnégatan, och kvällen var räddad. Sedan hem fort som fan så vi inte skulle komma för sent till kvällsmaten. Lite TV-tittande på det och det har nu blivit läggdags.

Inga kommentarer: