fredag 9 april 2010

Dagboksblad fredag 9 april 2010

Dagen började med att jag åkte till stan för att hämta min Vespa från servicen. Härligt att äntligen få köra tvåhjuligt igen. Dessvärre var det väl inget vidare väder idag heller, men det kanske blir bättre i helgen. Hoppas det.

Efter jobbet lagade jag mat (köttbullar), som vi sedan åt. Därefter åkte vi till golfbanan. Ja, jag vet. Det låter hemskt, att åka till ett ställe för att promenera hund, men för att vi skulle hinna till golfbanan och tillbaka till Så ska det låta, valde vi att åka bil dit. Det gav framför allt mer tid för Ia att springa lös på, vilket var precis vad hon önskade. I alla fall verkade det så. Oftast funkar Ia bra utan koppel, men ibland får hon ett jävla ryck och bara springer omkring planlöst, och då kan hon dra iväg vart som helst. Det hände två gånger nu i kväll. Första gången var mitt på golfbanan, och det är ju helt OK, för då kan man ändå hålla full koll på henne. Andra gången det hände var när vi gick i skogsbrynet, och bara for iväg upp i skogen. Jävla hund. Men hon kom såklart tillbaka efter en liten stund. Troligen får hon upp ett intressant spår, så det är därför hon drar iväg sådär. I vanliga fall bryr hon sig inte om spår. Det kan passera både rådjur och hare framför en utan att Ia bryr sig.

När vi kom hem blev det fika och så ska det låta. Nu har vi också tittat på Solsidan, och det kanske är dags att lägga sig. Ska upp tidigt i morgon bitti för att åka till IOGT-NTO Stockholmsdistrikts årsmöte ute på Tollare Folkhögskola. Hoppas det blir bra Vespaåkarväder.

2 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Här har det fått bli lite extra gå-lös-utan-koppel-träning för Tosca. Kanske är det vårkänslor på gång?

Hundblues sa...

Helena, man kan ju hoppas på det, även om det känns avlägset fortfarande.