fredag 8 januari 2010

Dagboksblad fredan 8 januari 2010

Klocka 9 lämnade jag hund på dagis och åkte sedan hem för att uppdatera ordenssällskapets hemsida. Den kräver en genomgripande uppdatering, för den ser förjävligt ut. Det är inte jag som gjort den, men jag förvaltar den. Jag hade planerat att göra denna uppdatering under jullovet, så det var hög tid.

Den i går kväll i ugnen insatta tjälknölen borde varit klar i morse men det var den inte. Den var fan inte klar förrän lång fram på dagen. Jag var till och med tvungen att åka och handla innan den var klar. Eftermiddagen ägnades åt att göra fruktsallad och fortsatt hemsidesarbete. När jag var så gott som klar med det (endast en sida återstod att fixa till) var det dags att börja med potatisgratängen. Lägligt nog kom frun hem precis när det var dags att åka och hämta hund på dagis, så det fick hon göra. Och jag kunde lägga sista handen vid potatisgratängen.

Kvällens gäster kom inte riktigt när dom hade tänkt sig komma. Dom kom betydligt senare, och tur var väl det, för gratängen var inte klar förrän minuten innan dom kom.

Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och gott sällskap och trevligt spelade av Stockholmsspelet. Det enda som inte var riktigt trevligt var att Ia inte riktigt gick ihop med gästernas 6-årige son. Men vi vet ju att Ia inte alltid gör det. Å andra sidan, vad kan man begära av en hund när en 6-åring viftar med en kaka framför ögonen på hunden, stirrar hunden i ögonen och sedan springer i väg. Klart som fan att Ia blir irriterad. Och då undrar man varför vissa barn i den åldern kan umgås med hundar och andra kan det inte alls. Och så undrar jag varför det är just våra bekantas barn som inte kan det.

Diskmaskinen har gått varm hela kvällen, men diskbänken är fortfarande full med disk. Men det skiter vi i, nu är det läggdags.

Inga kommentarer: