lördag 10 september 2011

Dagboksblad lördag 10 september 2011

Vaknade lagom tidigt för att hinna dricka morgonkaffe före frukosten. Efter frukost begav vi oss iväg på hundpromenad. Det var rätt kallt, men om man gick fort frös man inte nämnvärt. Och hade man varit dum nog att klä på sig så man inte skulle frysa i det kalla vädret, blev det förbannat varmt när man gick fort.

Hemkomna satte jag mig vid datorn för att jobba med sånt jag inte hunnit med under veckan, och frun började kitta om fönster. Eller i alla fall fylla på kitt där det gamla hade torkat och ramlat bort. När det var gjort åkte vi tillbaka till kakelaffären för att hämta nya prover och lämna tillbaka de gamla vi inte ville ha. Det finns många färger och former att välja på. Varför har vi inte en sovjetisk kakelmarknad. En färg, en storlek? one size fits all.

Sedan åkte vi till stan, gick till Primafila för att köpa espressokaffe, och såklart dricka en kopp. Vi var i konsumtionstagen, så det blev en massa svindyr nougat och en väska som det stod Vespa på också. Sedan gick vi bort till Lagamati vid Odenplan och köpte en ny kaffekvarn. Den gamla är väl runt 20 år, och skivorna som ska mala kaffet är inte längre räfflade som de ska vara, utan räfflorna är helt nedslitna av allt kaffemalande. Sedan gick vi tillbaka till bilen och åte än en gång till kakelaffären för att hämta ytterligare en nyans provkakel. Sedan hemåt.

Hemmavid fortsatte jag att jobba, och så sov jag lite middag, och sedan påbörjades kvällens aktiviteter. Först åka och lämna hund hos svärmor, sedan köpa en gå-bort-present-blomma-varför-inte-en-orkidé, sedan åka hem och hämta äldsta dottern som hade anlänt och därefter åka till bekanta på middag. En god och trevlig stund blev det, och vips hade klockan blivit över 10, och det var dags att åka hem. På vägen hem lämnade vi äldsta dottern i stan, åkte hem till svärmor och hämtade hund, och landade så småningom hemma. En stund vid TV:n och därefter godnatt.

Inga kommentarer: