söndag 1 januari 2012

Dagboksblad 1 januari 2012

Vaknade hyfsat tidigt och kände mig extremt baknykter. Gjorde lite morgonfika, som inmundigades. Planen för dagen var att hundpromenaden skulle förläggas på Djurgården. En nyårsdagspromenad måste man få, och den kan inte genomföras på en golfbana. Kvällen var vikt åt umgänge och middag med våra vänner som vi normalt firar nyår tillsammans med, men som vi alltså inte gjorde igår.


Dock hampade det sig så att delar av den familjen följde med på hundpromenaden på Djurgården. Det blev en två timmar lång promenad. Inte så lång eftersom vi inte gick så fort, men likväl, två timmar. Sedan hem för att börja förbereda middagen. Så småningom dags att åka och handla huvudigredienserna till måltiden, och så hem och laga till den. Själva tillagningen skedde som så ofta som ett samarbete mellan oss och våra middagsgäster. Det blev Panzanella till förrätt, Coq au vin till huvudrätt och den för mig helt nya efterrätten Gino. Det lät italienskt, och jag kände mig rätt illa till mods att det fanns en italiensk efterrätt som jag inte kände till. Det visade sig, till min lättnad, att det var en svensk efterrätt, skapad på restaurangen PA & co.

Efter denna utsökta måltid spelade vi spelet Ooga-chaka, och sedan var det dags för gästerna att åka hemåt. Jag har nu suttit en stund vid datorn och meckat bilder, och nu tänker jag gå och lägga mig och läsa.

Inga kommentarer: