lördag 31 december 2011

Dagboksblad lördag 31 december 2011

Årets sista dag började ungefär som alla andra dagar den senaste veckan. Morgonfika, och så iväg till golfbanan. Efter en timmes hundpromenad hemåt för att käka frukost. Därefter gjorde vi oss redo för kultur. Vi åkte till fotografiska för att titta på utställningen med Nick Brandts bilder av djur från afrika. Jag har inte mycket till övers för bilder på afrikanska djur, men faktum är att ska det tas sådana bilder är det just Nick Brandt som ska ta dom. Riktigt bra bilder måste jag säga. Sedan tittade vi på bilder av Margaret M. de Lange. Men av hennes bilder blev jag inte imponerad måste jag säga. Jag hade liksom sett dem förut. Hennes bildspråk var en kombination av Pieter teen Hoopen och Anders Petersen. Suddiga svartvita bilder av halvnakna människor i utsatta situationer. Sånt behöver jag inte se mer.


Hemåt för att förbereda nyårsfirandet. Framför allt planera middag och sedan åka och handla den. Våra vänner som vi normalt firar nyår med hade valt att avstå från oss idag. Vi hade bestämt att det skulle av många skäl vara mycket bättre att umgås i morgon. Det betydde att vi bara var tre stycken till middagen. Det blev såklart coeur de filet provencale som huvudnummer. Till förrätt drottningholmskrutonger och till efterrätt chokladmousse.

Efter middagen tittade vi på grevinnan och betjänten och så spelade vi spel. Lyssande på melodiktrysset och löste det, tittade lite på TV, och vips hade det blivit 12-slaget. Ett jävla smällande och sedan läggdags, med en halvrädd hund i sängen.

Inga kommentarer: