torsdag 6 januari 2011

Dagboksblad torsdag 6 januari 2011

För ovanlighetens skull började inte dagen med morgonfika, utan vi gick direkt på frukosten. Detta på grund av lite andra förutsättningar än vanligt. Efter frukosten var det dags för hundpromenad på golfbanan. Men som lite omväxling bestämde äldsta dottern och jag att vi istället skulle åka skidor på golfbanan. Det var det minst 5 år sedan jag gjorde. Och det märktes kan jag lova. Fan vad det var stelt, ovant och inte minst jobbigt. Men det konstiga är att jag nu ikväll fortfarande inte fått någon träningsvärk. Det var i alla väldigt både roligt och skönt.

Efter skidturen/hundpromenaden åkte vi hem och drack den välförtjänta chokladen. Därefter åkte jag och handlade middagsmat och sedan hem för att förbereda middagen. Så småningom anländer dagens huvudattraktion, Helena Tosca och Jonas. När de kommit gick vi på en liten hundpromenad och därefter hem för att laga middag. Eftermiddagen och kvällen fördrevs därefter med middag, bilder och berättelser från Island (på äldsta dotterns begäran) och mycket trevligt umgänge. Det är så lätt att umgås med människor som också har hund i allmänhet och lagotto i synnerhet.

När gästerna åkt hem blev det ytterligare en hundpromenad, lite TV-tittande, en utryckning för att hämta hem äldsta dottern som tidigare på kvällen smitit iväg på en fest och nu missat tåget. Nu ska jag strax titta på inspelningen av Carl-Einar Häckner, och sedan borde det vara läggdags.

4 kommentarer:

Helena o Tosca (o Jonas) sa...

Vi tackar och bockar för god mat och trevligt sällskap.
Tosca var trött och nöjd när vi kom hem (ja, vi med - och vi var även mycket mätta!).

Hundblues sa...

Tack själva för att ni kom och förgyllde vår torsdag. Det måste vi göra om någon gång.

Helena o Tosca o Jonas sa...

Nästa gång får ni komma och trängas i vår tvåa i Sala.

Hundblues sa...

Det gör vi så gärna.