fredag 31 december 2010

Dagboksblad fredag 31 december 2010

Vad är det egentligen för fel på att börja dagen med en kopp kaffe och en pepparkaka? Inget alls faktiskt. Och frågan är om dagen kan fortsätta bättre än med lite frukost någon timme senare, och därefter en lång och stärkande hundpromenad i det fina soliga vädret på golfbanan. Det var inte så många golfare ute, men desto fler skidåkare. Och en och annan hundägare.

Hemkommen från detta åkte jag raskt till affären för att köpa lite grejer för att förbereda kvällens nyårsfirande. Pannacottan som vi ska äta till efterrätt måste ju göras i god tid, så till den handlade jag grejer, och sedan hem för att mecka ihop pannacottan. Sedan lite kaffedrickande, och lite sittande framför datorn.

När klockan blev bortemot tre åkte jag för att hämta den icke bilburna delen av vårt nyårssällskap och vi åkte därefter för att handla inför middagen. Sedan åkte vi hem till oss och påbörjade middagstillredningen. Ungefär två timmar senare var maten klar och de övriga gästerna anlände. Kvällen fördrevs med mat, sällskapsspel och charader (det sistnämnda måste vara jävulens påfund som han tänkte ut en kväll när han inte hade något att göra.) Snart är klockan 12 och då ska vi dricka sliskigt söt mousserade persikosörja, som yngsta dottern har beställt. Sedan lär festen fortsätta ytterligare några timmar, men mer om det en annan gång.

Inga kommentarer: