lördag 1 januari 2011

Dagboksblad lördag 1 januari 2011

Nytt år, nya föresatser, i år ska jag verkligen....... nä, det ska jag inte! Jag ger högaktningsfullt fan i att det är nytt år.

Nyårsdagen ska egentligen innehålla promenad i Slottsskogen, gärna med fika på Björngårdsvillan eller Vita Bandet. Men med sådana planer hopar sig problemen. Slottsskogen ligger i Göteborg, och det är runt 50 mil dit. Och Vita Bandet finns inte kvar, stället heter numer Villa Belparc. Och även om man övervann de 50 milen, och accepterade att kafét har bytt namn, skulle man ändå inte få ta med sig hunden in när man skulle fika. Så man får väl på något sätt acceptera att man inte kan fira nyårsdagen som man gjorde när man växte upp.

Som något slags surrogat för Slottsskogen fick Djurgården duga. Det är fint där också. Och vi kan lika gärna låta bli att gå in på Blå Porten som vi låter bli att gå in på Villa Belparc, så på den punkten är Djurgården och Slottskogen likvärdiga.

Efter hundpromenaden åkte vi hem och började förbereda middagen. (Det blir lätt en seg start på dagen när gårdagen inte slutar förrän bortemot två på den nya dagen, vilket alltså var fallet med nyårsafton.) Under en sån här julledighet samlar det på sig ganska mycket rester i kylen, så vi åt restmiddag. Det betydde att vi kunde avveckla inte mindre än sju burkar med rester från kylen. Kvällen ägnades bl a åt rosenbullsbak, TV-tittande och lite meckande med bilder.

Inga kommentarer: