söndag 4 december 2011

Dagboksblad söndag 4 december 2011

Fan, det blev en slitig dag. Började med fika (såklart) och sedan full fart. Efter frukosten satte jag en saffransbullsdeg, och sedan bakade jag saffransskorpor. Under tiden var frun ute och gick med hunden. När hunden var gådd och bullarna bakade åkte vi till julmarknaden på Överjärva gård. En av Stockholmsområdets minst kommersialiserade julmarknader. I de flesta stånden säljs sådant som de tillverkat själva. Till min besvikelse noterade jag dock att utbudet av icke självtillverkade varor faktiskt var större i år än vad det varit tidigare år. Jag misstänker att om en tre fyra år kommer även denna julmarknad att vara förstörd. Men det har varit kul så länge det varat.


Efter julmarknaden hem för att börja laga middag. Först göra pannacotta och sedan göra Beanaise-sås, från grunden. Därefter skala potatis, skiva den och slänga in den i ugnen, och så steka köttet. Det blev en särdeles god middag. Hemgjord bea är inte att leka med.

Kvällen har i huvudsak ägnats åt att skriva tal till morgondagens ordensmöte. Och så har vi druckit andra adventskaffe. Nu väntar jag på att bröd som står i ugnen ska bli klara, därefter är det läggdags.

Inga kommentarer: