I någon slags miljömedvetenhetsanda talas det alltmer om hur fel det är att transportera mineralvatten långa sträckor när vi har så gott kranvatten i Sverige. Vi som älskar ramlösa, loka, etc framställs allmer som riktiga miljöbovar. Och i en förlängning, vi som av ett eller annat skäl inte nyttjar alkoholhaltiga drycker, utan helst dricker mineralvatten till maten, ska vi dricka kranvatten i stället? Men kom igen för helvete och se helheten!!! Utan att vara speciellt påläst vågar jag ändå påstå att ytterst få viner som finns till buds i Sverige är lokalt producerade. Mig veterligen är närmsta vinproducerande land Tyskland. Sedan är väl Frankrike, Italien, Australien, Sydafrika och Amerika stora vinproducenter också. Vad kommer det sig att det är mycket skadligare för miljön att transportera mineralvatten från Italien än vin från Sydafrika till Sverige? Bara så att ni vet, ni skenheliga miljöalkoholaktivister, jag tänker med gott samvete fortsätta att beställa in en flaska Perrier när jag äter på fransk restaurang och en STOR, JÄVLIGT STOR flaska Pellegrino när jag käkar italiensk. Så det så!
torsdag 5 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag har bara en enda kommentar till detta inlägg och det är Tänkvärt.
Ja, tänk vad man kan få till det ibland. Men jag har grunnat länge på det :)
Skicka en kommentar